Máktorta bio meggydzsemmel
Lejegyzek néhány sütemény receptet, melyekhez remekül illenek lekvárjaink.
Máktorta:
A mákhoz nagyon jól passzol a bio meggydzsemünk. Az alábbi süteményt könnyű elkészíteni, szaftos és még liszt sincs benne.
Hozzávalók: 15 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 6 tojás, 15 dkg darált mák, 10 dkg reszelt étcsokoládé, csokoládémáz A vajat a cukorral és a tojások sárgáival habosra keverjük. Hozzáadjuk a mákot, a reszelt csokoládét, simára keverjük, majd beletesszük a tojások kemény habját. A tortaformát kizsírozzuk, kilisztezzük, majd a tortát megsütjük (170 C-on kb. 45 perc). Kettévágjuk, megkenjük a meggydzsemmel, és a tetejét csokimázzal bevonjuk.